Sezon na kurki w restauracjach Sphinx

W restauracjach Sphinx pojawiły się nowe propozycje na lato pod hasłem „Kurki, rzepa i daktyle” przygotowane we współpracy z Samar Khanafer.

Najnowsza oferta to sześć dań łączących klasyczną sezonową kuchnię i znane smaki w nieoczywiste zestawienia. Idealny na upały, orzeźwiający chłodnik podawany jest z ogórkiem, rzodkiewką i marynowaną rzepą. Na klientów czekają też grillowane żeberka w nowej orientalnej odsłonie – w daktylowym sosie BBQ na bazie whiskey. Propozycje ze świeżymi, aromatycznymi kurkami to bruschetta z kurkami i kozim serem, grillowana pierś z kurczaka w towarzystwie kurek w sosie śmietanowym i stek z angusa z kurkami. Dla wielbicieli makaronów Sphinx serwuje spaghetti z krewetkami na białym winie, parmezanem i natką pietruszki.

Oferta jest dostępna do 24 września br. w wybranych restauracjach.

Więcej na www.mamytensmak.pl.